دی سدیم فسفات

شکل ظاهری محصولپودر سفید کریستالی
CAS Number7558-79-4
EINECS231-448-7
فرمول شیمیاییNa2hpo4
دسته بندیصنعتی, غذایی
نوع بسته بندیکیسه
وزن بسته بندی25 کیلوگرم
pH8.72
کشور تولید کنندهچین
بیشترین کاربردتسویه آب, تنظیم pH, عامل بافر
آرسنیک برحسب as0.13
فلزات سنگین2.31
مواد نامحلول0.02
Shelf Life24 Months
شناسه محصول: 7545

دی سدیم فسفات چیست؟

دی سدیم فسفات یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان افزودنی غذایی، نگهدارنده، تقویت‌کننده طعم، امولسیفایر و تنظیم‌کننده pH استفاده می‌شود. همچنین در برخی از لوازم آرایشی و بهداشتی و محصولات مراقبت شخصی یافت می‌شود.

فروش دی سدیم فسفات:

دی سدیم فسفات که یکی از مواد اولیه‌ی مورد نیاز صنایع دارویی و آرایشی و بهداشتی است در کیسه‌های 25 کیلویی محصول کشور چین در انبار شرکت بهبود شیمی برای فروش موجود می‌باشد. جهت اطلاع از قیمت و خرید این محصول با کارشناسان فروش شرکت بهبود شیمی در تماس باشید.

فروش دی سدیم فسفات خشک دو آبهخواص فیزیکی و شیمیایی دی سدیم فسفات

خواص فیزیکی:

  • ظاهر: جامد کریستالی سفید یا پودر
  • بو: بدون بو
  • چگالی: 1.52 گرم بر سانتی متر مکعب (بی آب)
  • نقطه ذوب: در دمای 250 درجه سانتی گراد تجزیه می شود
  • حلالیت در آب: بسیار محلول است
    • 7.7 گرم در 100 میلی لیتر در دمای 20 درجه سانتی گراد (بی آب)
    • 11.8 گرم در 100 میلی لیتر در دمای 25 درجه سانتی گراد (هپتا هیدرات)
  • حلالیت در حلال های دیگر: در اتانول نامحلول است

خواص شیمیایی:

  • فرمول شیمیایی: Na₂HPO₄
  • جرم مولی: 141.96 گرم بر مول (بی آب)
  • پی اچ: 9.0 (به عنوان محلول 1%)
  • باز ضعیف: با اسیدها واکنش داده و نمک و آب تشکیل می دهد
  • جاذب رطوبت: رطوبت هوا را جذب می کند
  • تجزیه: در اثر گرمای شدید، به پیروفسفات سدیم و متافسفات سدیم تجزیه می شود.

کاربردهای اصلی:

  • افزودنی غذایی: به عنوان افزودنی غذایی (E339) در غذاهای فرآوری شده به عنوان امولسیفایر، بافر و برای کنترل اسیدیته استفاده می شود.
  • مواد شوینده: در مواد شوینده و محصولات تمیز کننده یافت می شود.
  • تصفیه آب: در تصفیه آب برای تنظیم pH و جلوگیری از خوردگی استفاده می شود.
  • محلول های بافر: در آزمایشگاه ها برای حفظ pH خاص در واکنش های شیمیایی استفاده می شود.
  • دارو: به عنوان ملین و برای درمان یبوست استفاده می شود.

جایگزین‌های دی سدیم فسفات:

  • اسید سیتریک:

سیتریک اسید یک اسید طبیعی است که در مرکبات و سایر گیاهان یافت می‌شود. می‌توان از آن به عنوان نگهدارنده، تقویت‌کننده طعم و تنظیم‌کننده pH در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده کرد. همچنین می‌تواند به عنوان یک عامل کیلیت در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی برای جلوگیری از واکنش یون‌های فلزی با سایر مواد استفاده شود.

  • سیترات سدیم:

سیترات سدیم، نمک اسید سیتریک است که می‌تواند به عنوان امولسیفایر، بافر و جداکننده در غذا و نوشیدنی استفاده شود. همچنین می‌تواند به جلوگیری از انعقاد، بهبود بافت و افزایش طعم کمک کند و از آن به عنوان یک ضد انعقاد در انتقال خون استفاده کرد.

  • فسفات پتاسیم:

پتاسیم فسفات یک نمک اسید فسفریک است که می‌تواند به عنوان یک تنظیم‌کننده pH، یک بافر و یک مکمل مغذی در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده شود. همچنین می‌توان از آن به عنوان کود در کشاورزی و به عنوان جزئی در کپسول‌های آتش نشانی استفاده کرد.

  • کلسیم فسفات:

کلسیم فسفات یک نمک دیگر از اسید فسفریک است که می‌تواند به عنوان یک عامل تخمیر‌کننده، یک تثبیت‌کننده و یک مکمل معدنی در غذا و نوشیدنی استفاده شود. همچنین می‌توان از آن به عنوان منبع کلسیم و فسفر برای سلامت استخوان‌ها و به عنوان یک عنصر در محصولات دندانی استفاده کرد.

دی سدیم فسفات در صنایع غذایی:

برای تنظیم PH مواد غذایی و نوشیدنی‌ها مانند پنیر، خامه فرم گرفته، شیر، ماست، بستنی، نوشابه و پودر ژلاتین استفاده می‌شود. می‌تواند به جلوگیری از فساد، بهبود طعم و حفظ رنگ و بافت کمک کند.

برای جلوگیری از انعقاد پروتئین‌ها و چربی‌ها در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها مانند پنیر، خامه فرم گرفته، شیر، ماست، بستنی و کنسرو استفاده می‌شود. می‌تواند به بهبود صافی، کرمی و پایداری کمک کند.

برای افزایش طعم غذا‌ها و نوشیدنی‌ها مانند پنیر، خامه فرم گرفته، شیر، ماست، بستنی، سودا و پودر ژلاتین استفاده می‌شود. می‌تواند به تعادل شیرینی، ترشی، شوری و تلخی کمک کند.

به عنوان غلیظ‌کننده و امولسیفایر در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها مانند پنیر، خامه فرم گرفته، شیر، ماست، بستنی، سودا و پودر ژلاتین استفاده می‌شود. می‌تواند به افزایش ویسکوزیته، جلوگیری از جدا شدن و ایجاد کف کمک کند.

دی سدیم فسفات در صنعت داروسازی:

به عنوان ملین نمکی برای درمان یبوست و پاکسازی روده قبل از کولونوسکوپی استفاده می‌شود. این کار با کشیدن آب به داخل روده، مدفوع را نرم می‌کند و حرکات روده را تحریک می‌کند. معمولاً به صورت خوراکی یا تنقیه مصرف می‌شود.

به عنوان یک عامل بافر برای کنترل PH محلول‌ها مانند قطره‌های چشمی، تزریقی و قرص‌ها استفاده می‌شود. دی سدیم فسفات می‌تواند به جلوگیری از تخریب، بارش یا ناپایداری مواد فعال کمک کند. همچنین دی سدیم فسفات می‌تواند حلالیت، فراهمی زیستی و جذب دارو‌ها را بهبود بخشد.

دی سدیم فسفات به عنوان یک مکمل غذایی برای تأمین فسفر و سدیم بیمارانی که سطح پایینی از این مواد معدنی را در خون خود دارند استفاده می‌شود. فسفر و سدیم برای بسیاری از عملکرد‌های بدن مانند تولید انرژی، انتقال عصبی و تعادل مایعات ضروری هستند.

دی سدیم فسفات در صنعت آرایشی و بهداشتی:

این ماده به عنوان یک عامل بافر استفاده می‌شود و به حفظ ثبات pH فرمولاسیون کمک می‌کند که  این می‌تواند به جلوگیری از تخریب، بارش یا ناپایداری مواد فعال کمک کند. همچنین می‌تواند حلالیت، فراهمی زیستی و جذب دارو‌ها را بهبود بخشد.

دی سدیم فسفات به عنوان یک ماده معطر استفاده می‌شود و در صورت وجود در فرمول، سایر مواد رایحه/طعم را تشدید می‌کند که  این می‌تواند به افزایش جذابیت حسی و رضایت مصرف‌کننده از محصولات کمک کند.

این ماده به عنوان نگهدارنده، مهار‌کننده رشد میکروارگانیسم‌ها در محصولات استفاده می‌شود. می‌تواند به محافظت از ایمنی و کارایی محصولات کمک کند.

دی سدیم فسفات در تصفیه آب:

این ماده یک ترکیب شیمیایی است که در تصفیه آب به همراه تری سدیم فسفات استفاده می‌شود. می‌تواند با جدا کردن یون‌های سختی و جلوگیری از تشکیل رسوبات به نرم شدن آب و حذف رسوب کمک کند. همچنین می‌تواند به کنترل pH آب و جلوگیری از خوردگی لوله‌ها و تجهیزات فلزی کمک کند.

نحوه تولید دی سدیم فسفات:

دی سدیم فسفات به روش‌های مختلفی تولید می‌شود. یکی از روش‌های رایج خنثی کردن اسید فسفریک با هیدروکسید سدیم است که منجر به دی سدیم فسفات و آب می‌شود.

روش دیگر تصفیه دی کلسیم فسفات با بی‌سولفات سدیم است که باعث تولید مونو سدیم فسفات و سولفات کلسیم می‌شود. سپس، مونوسدیم فسفات تا حدی با هیدروکسید سدیم خنثی می‌شود تا فسفات دی سدیم و آب مربع ایجاد شود.

روش سوم واکنش اسید فسفریک با کربنات سدیم است که Disodium Phosphate و دی اکسید کربن می‌دهد. محلول به دست آمده را می‌توان برای به دست آوردن هیدرات‌های مختلف دی سدیم فسفات مانند دی هیدرات، هپتا هیدرات یا دودکاهیدرات تبخیر کرد.

 برخی از روش‌های تولید دی سدیم فسفات:

  • خنثی‌سازی اسید فسفریک با هیدروکسید سدیم:

این روش می‌تواند با واکنش اسید فسفریک با هیدروکسید سدیم فسفات دی سدیم تولید کند. محلول به دست آمده را می‌توان برای به دست آوردن هیدرات‌های مختلف Disodium Phosphate مانند دی هیدرات، هپتا هیدرات یا دودکاهیدرات تبخیر کرد.

  • واکنش دی کلسیم فسفات با بی‌سولفات سدیم:

این روش یک فرایند دو مرحله‌ای است که شامل تصفیه دی کلسیم فسفات با بی‌سولفات سدیم است که سولفات کلسیم را رسوب می‌دهد. سپس محلول حاصل از مونوسدیم فسفات تا حدی با هیدروکسید سدیم خنثی می‌شود تا دی سدیم فسفات را تشکیل دهد.

  • واکنش اسید فسفریک با کربنات سدیم:

این روش می‌تواند با واکنش اسید فسفریک با کربنات سدیم  دی سدیم را تولید کند. محلول حاصل را می‌توان برای به دست آوردن هیدرات‌های مختلف دی سدیم فسفات مانند دی هیدرات، هپتا هیدرات یا دودکاهیدرات  تبخیر کرد.

تولید‌کننده دی سدیم فسفات:

دی سدیم فسفات در دو آلمان و چین تولید می‌شود. برخی از مارک‌هایی که دی سدیم فسفات را ارائه می‌دهند عبارتند از Fagron Industry، Duchefa Farma B. V. و Hunan Jiudian.

ملاحظات ایمنی:

  • محرک: ممکن است باعث تحریک چشم، پوست و دستگاه تنفسی شود.
  • در صورت بلعیدن مضر است: می تواند باعث ناراحتی گوارشی و سایر مشکلات سلامتی شود.
  • دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

قیمت دی سدیم فسفات:

قیمت دی سدیم فسفات با توجه به وارداتی بودن این محصول و به دلیل عواملی چون نوسانات بازار ارز، متغیر بودن میزان واردات، میزان تقاضا در جهان، سرانه‌ی تولید و… متغیر است.

شما مشتریان عزیز می‌توانید برای خرید دی سدیم فسفات و اطلاع دقیق از قیمت این محصول با مجموعه‌ی بهبود شیمی تماس بگیرید.

دی سدیم فسفاتخرید دی سدیم فسفات:

شرکت بهبود شیمی با یک دهه سابقه‌ی فروش در زمینه‌ی تأمین مواد اولیه شیمیایی برای صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و صنعتی است که دی سدیم فسفات مورد نیاز صنایع را با بهترین قیمت و بهترین کیفیت به شما خریدار محترم ارائه می‌کند.

همچنین مواد اولیه خریداری شده در سریع‌ترین و کمترین زمان ممکن به وسیله‌ی سیستم حمل و نقل مطمئن به همه‌ی شهر‌ها و شهرستان ارسال می‌کند.

فروش دی سدیم فسفات گرید غذایی صنعتیمنابع:

نویسنده:

  • دکتر سینا تابش

    دکتر سینا تابش متولد سال 1367 در تهران است. تحصیلات ارشد خود را در رشته شیمی آلی در دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و دکترا را در دانشگاه ویسکانسین ایالات متحده آمریکا طی کرد. دکتر تابش از سال 1396 تا کنون در بهبود شیمی به عنوان کارشناس و مسئول فنی مشغول کار است.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دی سدیم فسفات”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر محصولات:

جدیدترین ها در بلاگ بهبود شیمی:

keyboard_arrow_up
مشاوره قبل از خرید