کاربرد اسید استئاریک در صابون

کاربرد اسید استئاریک در صابون
کاربرد اسید استئاریک در صابون

کاربرد اسید استئاریک در صابون + ۱۵ روغن با محتوای استئاریک بالا

احتمالاً برایتان پیش آمده که صابونی را تولید کرده‌اید که بافت آن، نرم‌تر از حد انتظارتان باشد. این، تنها به یک دلیل می‌تواند باشد که، اسید استئاریک کافی، در دستورالعمل آن، وجود ندارد.

زمانی که اسید استئاریک در ساختار صابون وجود دارد، به ایجاد یک نوار صابون سخت‌تر، با کف خامه‌ای پایدار، کمک می‌کند و اگر قصد دارید که محتوای اسید استئاریک آن را بیشتر کنید؛ باید از روغن‌ها، چربی‌ها و کره‌های خاصی همانند: روغن سویا هیدروژنه، کره کوکوم و کره بیلیپ استفاده کنید.

اگر از تولید نوارهای نرم صابونی که، سریع ذوب می‌شوند خسته شده‌اید؛ لازم است که برای درک دلیل این موضوع و رفع آن، به صورت دقیق، به بررسی اسید استئاریک موجود در صابون‌ها بپردازید.

یکی از اجزای تشکیل دهنده صابون‌ها، اسیدهای چرب هستند که که در صابون‌ها و محصول نهایی، خاصیت منحصر به فردی را ایجاد می‌کند.

انواع روغن‌ها، چربی‌ها و یا کره‌ها، مشخصات اسیدهای چرب مخصوص به خود را دارند. برای تولید صابونی که مطابق با خواسته‌تان باشد؛ باید به طور کامل، با اسیدهای چرب روغن‌های پایه اصلی صابون، آشنا شده باشید. که بر طبق آن، بتوانید صابون دلخواهتان را تولید کنید.

مثلاً اگر به دنبال تولید صابون، برای پوست‌های لطیف‌تر و حساس‌تر باشید؛ باید در هنگام تولید این نوع صابون، اسیدهای چرب روغن‌های پایه اصلی را مطابق با آن، مصرف کنید.

در پایان، تولید صابون بی‌نقص و کامل، دربردارنده آزمایشات متعدد انجام شده‌ای است که با ترکیب روغن‌ها، چربی‌ها و کره‌ها، در مقادیر اندازه‌گیری شده، به سرانجام رسیده است و منجر به تولید محصول نهایی شده است.
صابون کامل، صابونی است که نه خیلی سفت و نه خیلی نرم باشد.

بیشتر بخوانید:  فرآیند تولید گوارگام Guar gum

جهت خرید اسید استئاریک با بهترین قیمت و کیفیت با کارشناسان فروش شرکت بهبود شیمی هامون در تماس باشید.

انواع اسیدهای چرب صابون

اسیدهای چربی که در صابون‌ها وجود دارند، به دو گروه اشباع و غیر اشباع تقسیم می‌شوند.

الف) اسیدهای چرب اشباع شده:

یک شاخص مناسب، برای فهمیدن اینکه چربی اشباع شده است یا خیر، این است که این نوع چربی‌ها در دمای اتاق، به شکل جامد می‌باشند.

همانند: روغن نارگیل و روغن نخل

اگر قصد دارید که یک صابون سفت و محکم بسازید؛ چربی‌های اشباع شده، همانند اسید استئاریک که در صابون وجود دارند، برای استفاده فوق العاده‌‌ اند. زیرا ساختار مولکولی آن‌ها، به گونه‌ای است که به خوبی روی هم چیده می‌شوند.

اگر در دستورالعمل تولید صابون شما، اسیدهای چرب اشباع بالا، وجود داشته باشد؛ صابون‌هایی سخت، با قدرت پاک‌کنندگی بالا و کف قوی تولید خواهید کرد.

چهار اسید چرب اشباع شده که معمولاً در ترکیبات صابون، یافت می‌شوند:

  • اسید لوریک
  • اسید میریستیک
  • اسید پالمیتیک
  • اسید استریک

ب) اسیدهای چرب غیر اشباع:

یکی دیگر از انواع اسیدهای چربی که در صابون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد اسیدهای چرب غیر اشباع می‌باشد. ویژگی بارز اسیدهای چرب غیر اشباع، حالت مایع آنها در دمای اتاق است.

به عنوان مثال،

  • روغن آووکادو
  • روغن زیتون
  • روغن سویا
  • و…

اگر در دستورالعمل تولید صابون شما، اسیدهای چرب غیر اشباع بالا باشد؛ نوارهای صابونی نرم‌تر، مرطوب‌تر به دست می‌آید.
چربی‌های غیر اشباع، از نظر پاک کنندگی، ضعیف‌تر هستند، دارای کف کمتر و حالت کرمی دارند که روی پوست، ملایم‌تر هستند.

چهار نوع اصلی اسیدهای چرب غیر اشباع:

  • اسید ریسینولئیک
  • اسید اولئیک
  • اسید لینولئیک
  • اسید لینولنیک

اسید استئاریک چیست؟

نوعی اسید چرب اشباع شده، با زنجیره بلند ۱۸ کربنی است.

به همین علت با نام اسید اکتادکانوئیک هم شناخته می‌شود. این نوع اسید چرب طبیعی، در چربی‌های حیوانی(چربی و پیه) و در روغن‌های گیاهی و کره‌ها(روغن نارگیل روغن نخل) یافت می‌شود.

این نوع از چربی‌ها، یک تری گلیسیرید مخلوط با سایر اسیدهای چرب با زنجیره بلند است و یک استر از یک الکل چرب می‌باشد.

بیشتر بخوانید:  الکل در محصولات آرایشی و بهداشتی

ریشه کلمه استئاریک یا استئارات، از واژه یونانی work ste’ar، گرفته شده است. که به معنای پیه می‌باشد. اسید استئاریک، برای کاربردهای متنوع تجاری، مورد استفاده قرار می‌گیرد و یکی از اجزای اصلی کرم‌های اصلاح است و عملکردی که دارد، تحت عنوان قوام دهنده و تثبیت کننده، در لوازم آرایشی، مراقبت از پوست و…مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین منجر به بهبود ویسکوزیته می‌شود. و در مصارف صنعتی، به عنوان یک روان کننده عمل می‌کند. از نظر خواص ظاهری، اسید استئاریک، بدون رنگ و به شکل جامد مومی است، در آب نامحلول می‌باشد.

اسید استئاریکی که اکثر تامین کنندگان صابون، از آن استفاده می‌کنند؛ از روغن نخل مشتق شده است.(از آنجایی که می‌دانید همه، به دلیل ارتباطی که با مسائل زیست محیطی دارد، طرفدار روغن پالم نیستند)

این روغن، با استفاده از فرآیند هیدرولیز تولید و سپس تقطیر و فشرده می‌شود. اسید استئاریکی که به این گونه تولید می‌شود، وگان محسوب می‌شود.

ساختار شیمیایی استئاریک اسید
ساختار شیمیایی استئاریک اسید

اسید استئاریک در صابون‌ها و دیگر محصولات مراقبت شخصی چه نقشی را ایفا می‌کند؟

اگر در خانه صابون‌، شمع و لوسیون درست می‌کنید، متوجه کارایی اسید استئاریک خواهید شد.

اسید استئاریک، منجر به سفت شدن صابون‌ها می‌شود. (فرآیند سرد، فرایند گرم، ذوب و ریختن)

بدین ترتیب، صابون‌های شما، آسان‌تر از قالب خود خارج می‌شوند. در این گونه صابون‌های نواری، کف پایدارتر و خامه‌ای تر ایجاد می‌شود.

اسید استئاریک، کرم‌ها، اسکراب‌های بدن، شوینده‌های مایع بدن را امولسیون و غلیظ می‌کند. و پس از تولید لوسیون‌های مایع خانگی، متوجه خواهید شد که، برای مخلوط کردن آنها قبل از استفاده، نیازی نیست که حتما آنها را تکان دهید. اسید استئاریک به کار برده شده در شمع‌های خانگی، ساختار آن را سفت می‌کند، نقطه ذوب آن را بالا می‌برد.

روغن سویای هیدروژنه (معروف به موم سویا) حاوی مقادیر بسیار زیادی اسید استئاریک است.۱۵ روغن، چربی و کره، حاوی سطوح بالا تا متوسط اسیدهای چرب استئاریک:

  1. روغن سویا کاملاً هیدروژنه (موم سویا): ۸۷ درصد
  2. کره کوکوم: ۵۶ درصد
  3. کره ایلیپ: ۴۵ درصد
  4. کره کپانگ نان: ۴۴ درصد
  5. کره نمک: ۴۴ درصد
  6. کره دانه انبه: ۴۲ درصد
  7. کره شی (شی باتر): ۴۰ درصد
  8. کره کاپاکو: ۳۵ درصد
  9. کره کاکائو: ۳۳ درصد
  10. کره اوکوبا: ۳۱ درصد
  11. پیه (بز): ۳۰ درصد
  12. روغن هسته انبه: ۲۷ درصد
  13. پیه (گوزن): ۲۴ درصد
  14. پیه (گوشت گاو): ۲۲ درصد
  15. کره موره: ۲۲ درصد
بیشتر بخوانید:  مقایسه خواص و کاربردهای گوارگام و سایر پلی‌ساکاریدها

در هنگام تولید صابون فرآیند سرد یا گرم می‌توان چه مقدار از اسید استئاریک افزود؟

تقریباً نیم درصد(از کل روغن‌ها)، در فرآیند سرد یا صابون سازی گرم شروع کنید و حداکثر تا ۱ تا ۲ درصد از دستورالعمل، برسانید‌.

توجه کنید که افزودن اسید استئاریک بیش از حد، ممکن است باعث ردیابی نادرست شود.
همچنین، کار با اسید استئاریک در تولید صابون، کار دشواری است‌.

زیرا اسید استئاریک، به سرعت از خود واکنش نشان می‌دهد و در بعضی مواقع، اثری نادرست ایجاد می‌کند.

نکته بسیار مهم در مورد اسید استئاریک:

اسید استئاریک، دارای نقطه ذوب نسبتاً بالایی است که ناچاراً شما را ملزم به تولید صابون، در دمای بیشتر می‌کند. نقطه ذوب اسید استئاریک، ۱۵۶.۷ درجه فارنهایت (۶۹.۳ درجه سانتیگراد) می‌باشد.

نکاتی که هنگام استفاده از اسید استئاریک، باید رعایت کنید:

۱) مخلوط را گرم نگه دارید (یا حداقل گرم). تولید صابون در دماهای بالا، مانع از ایجاد لکه‌های استئاریک (نقاط سفید ریز) می‌شود. زیرا اسید استئاریک، دارای نقطه ذوب بالایی است.

بنابراین، قبل از اضافه کردن اسید استئاریک، لازم است روغن‌های خود را در حدود ۱۲۰ درجه فارنهایت (۴۹ درجه سانتیگراد) نگه دارید.

۲) به مخلوط کردن ادامه بدهید: اسید استئاریک، با عملکردی که دارد، به دلیل فریب دادن صابون‌ها، آن‌ها را ردیابی می‌کند. زیرا با فریب دادن صابون‌ها، می‌توان آنها را ردیابی کرد.

برای تولید محصول با کیفیت، باید به صورت مداوم، کار مخلوط کردن را انجام داد. تا زمانی که محصول نهایی تولید شود.

۳) آخرین چیزی که به مخلوط تهیه شده اضافه می‌شود؛ اسید استئاریک است. که باید آن را به مخلوط اضافه نمود و برای انجام این کار، باید زمانی که مخلوط هنوز سفت نشده است، انجام شود تا زمان بیشتری برای شما بخرد.

لکه‌های ستئاریک چیست؟

نقاط سفید کوچکی که در صابون تولید شده،  قابل مشاهده هستند و زمانی ایجاد می‌شوند که هنگام استفاده از روغن‌ها یا چربی‌های سرشار از اسید استئاریک یا پالمیتیک و صابون در دمای پایین‌تر، باشد.

نکته مهم این است که، قبل از ترکیب روغن‌های مایع، روغن‌های سخت را به صورت کامل ذوب کنید.

نکته بسیار مهم!

استفاده از صابون، با لکه‌های استئاریک بی‌خطر است.

منبع:

نویسنده:

  • دکتر حلما زندی

    دکتر حلما زندی متولد سال 1370 از استان البرز است. تحصیلات ارشد خود را در دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکترا را در دانشگاه کرنل ایالات متحده آمریکا طی کرد. دکتر زندی از سال 1398 تا کنون در بهبود شیمی به عنوان مسئول فنی و فروش مشغول کار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات:

keyboard_arrow_up
مشاوره قبل از خرید