کاربردهای مختلف لانولین

کاربردهای مختلف لانولین

گاهی لانولین، به عنوان یک گریس طبیعی بسیار تصفیه شده و خالص معرفی می‌شود. این ماده منحصر به فرد، از غدد چربی موجود در پوست گوسفندان ترشح می‌شود که یک پوشش محافظ طبیعی بر روی الیاف پشم گوسفندان است، سرچشمه می‌گیرد. لانولین از نظر شکل ظاهری، دارای قوام فیزیکی، به شکل چربی نرم است. اما از نظر شیمیایی، موم محسوب می‌شود. که با چربی بدن حیوان، متفاوت است.

این ماده، به صورت خام، از پشم چرب طبیعی استخراج می‌شود. با توجه به ویژگی‌هایی که لانولین دارد؛ از زمان‌های قدیم، به دلیل خواص نرم کنندگی بالایی که دارد، مورد استفاده قرار گرفته و امروزه نیز، در صنایع متنوع و مصارف متنوع به کار برده می‌شود.
کاربردهای لانولین به صورت مختصر، به شرح زیر است:

۱. به عنوان یک مرطوب کننده برای پوست مفید است. لانولین به عنوان یک نرم کننده عالی معرفی و استفاده می‌شود. لانولین، با حفظ آب در داخل پوست بدن و تامین ویتامین D، موجب می‌شود که یک لایه اضافی، در لایه سطحی پوست ایجاد شود، و کارایی مرطوب کننده مورد استفاده‌تان را افزایش بدهد.

۲. از لانولین در طیف گسترده در صنایع داروسازی، به عنوان داروی تسکین پوست‌های خشک، ترک خورده و پوسته پوسته شده استفاده می‌شود. علاوه بر این، برای التیام سوختگی‌ها، بثورات پوستی و خارش پوست نیز، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از لانولین، برای درمان شقاق یا ترک خوردگی نوک سینه مادران شیرده، استفاده می‌شود. زیرا تغذیه مداوم کودک از شیر مادر، منجر به ترک خوردن نوک سینه مادران شیرده می‌شود. که استفاده از لانولین، علاوه بر نرم کردن پوست ترک خورده نوک سینه، موجب التیام و تسکین درد ناشی از آن نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید:  گلوتن چیست و چه کاربردی دارد؟

۳. در تولید بسیاری از بالم‌های لب، از لانولین استفاده می‌شود. که با نرم کردن لب‌های ترک خورده، درد ناشی از آن را نیز تسکین می‌دهد. زیرا در فصل‌های سرد سال، همچون: پاییز و زمستان، شرایط آب و هوایی به گونه‌ای است که موجب پوسته پوسته شدن و ترک خوردن پوست لب و سایر نقاط بدن می‌شود.

استفاده از لانولین موجب می‌شود که لب‌ها، مرطوب نگه داشته شوند و ترک خوردگی و خشکی آن‌ها نیز بهبود پیدا کند.
زمانی که بافت مومی شکل لانولین بر روی لب قرار می‌گیرد، کاملاً سطح لب‌ها را پوشانده و از ترک خوردن بیشتر آنها جلوگیری می‌کند. و با جذب رطوبت از هوا و ترمیم بافت‌های روی لب، به جوانسازی پوست لب نیز کمک می‌کند.

۴. از از کاربرد های دیگر لانولین، می‌توان به موثر بودن آن در آفتاب سوختگی، اشاره کرد. استفاده از لانولین، مانع از دست رفتن آب پوست بدن می‌شود و این ماده، به حفظ سطح مناسب هیدراتاسیون نیز کمک می‌کند و از لایه برداری پوست آفتاب سوخته جلوگیری می‌کند.

نکته قابل توجه این است که، زمانیکه دچار آفتاب سوختگی شده‌اید و در معرض نور خورشید قرار گرفته‌اید؛ بلافاصله، از لانولین بر روی پوست آفتاب سوخته خود، استفاده نکنید.

زیرا لانولین حاوی الکل است و هنگام استفاده از آن، بعد از آفتاب سوختگی، بر روی پوست احساس سوزش ایجاد می‌کند. که برای فرد می‌تواند دردناک باشد. بنابراین برای درمان آفتاب سوختگی، ابتدا باید پوست را با آب خنک یا یخ درمان کرده و بعد از آن، از لانولین استفاده کنید.

۵. از دیگر کاربردهای لانولین، می‌توان به نرم و سالم نگه داشتن ناخن‌ها کوتیکول‌ها، اشاره نمود. اگر به تازگی مانیکور کرده‌اید، قبل از لاک زدن، می‌توانید کرم لانولین را بر روی ناخن و اطراف آن بمالید و آن را خوب ماساژ دهید.

بیشتر بخوانید:  جایگزین‌های نیتریت سدیم در غذا

جهت خرید لانولین 99% با کیفیت و قیمت رقابتی با کارشناسان فروش شرکت بهبود شیمی هامون در ارتباط باشید.

نویسنده:

  • دکتر هلما زندی

    دکتر هلما زندی متولد سال 1370 از استان البرز است. تحصیلات ارشد خود را در دانشگاه شیمی پلیمر در دانشگاه صنعتی امیر کییر و دکترا را در دانشگاه کرنل ایالات متحده آمریکا طی کرد. دکتر زندی از سال 1398 تا کنون در بهبود شیمی هامون به عنوان مسئول فنی و فروش مشغول کار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات:

keyboard_arrow_up
مشاوره قبل از خرید