12 منبع غذایی حاوی تائورین

منابع غذایی حاوی تائورین

12 غذای غنی از تورین و اینکه چرا ممکن است آنها را بخواهید

تائورین یکی از ترکیبات جالب غذایی محسوب می‌شود. که می‌توان آن را یک اسید آمینه نیمه ضروری معرفی کرد و یا به عنوان اسید آمینه ضروری مشروط دانست.

علت به کارگیری این اصطلاحات، تولید تائورین توسط بدن است. همچنین، از تائورین همانند سایر اسیدهای آمینه برای تولید پروتئین به کار برده نمی شود. اما با وجود همه‌ی این موارد، غذاهایی که حاوی تائورین هستند بسیار مهمند. زیرا امکان تولید تائورین در بدن فراهم نباشد.

گاهی اوقات به دلیل کمبود املاح معدنی و سایر ترکیبات مغذی، همانند ویتامین B6 یا متیونین، بدن قادر به تولید تائورین مورد نیاز خود نمیتواند باشد. با این حال، دلایل بسیاری وجود دارد که میزان تولید تائورین موجود در بدن را کاهش دهد.

عواملی چون افزایش سن یا مصرف داروها و شرایط سلامتی مختلف. غذاهایی که حاوی مقادیر بالایی از تائورین هستند به گونه ای شامل محصولت حیوانی می‌شوند.

با توجه به شرایط موجود، گیاهخواران نمی‌توانند تائورین مورد نیاز خود را از طریق مواد غذایی حاوی گوشت‌های حیوانی، دریافت کنند. بنابراین ممکن است برای دریافت غیرمستقیم تائورین، آن‌ها تصمیم به مصرف غذای غنی شده، ماننو نوشیدنی های انرژی زا و محصولات مشابه داشته باشند. اما مقادیر دریافتی تائورین به این صورت، بسیار کمتر از مقدار تائورینی هست که یک فرد گوشت خوار دریافت می کند.

همچنین افرادی که وگان هستند نیز میزان دریافتی تائورین کمتری دارند، اما برای رفع این مشکل، مصرف مکمل ها می‌تواند پیشنهاد خوبی باشد.

در هنگام مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا، توجه به این نکته، حائز اهمیت است که تائورین مورد استفاده در این نوشیدنی‌ها، به منزله ایجاد انرژی به کار برده شده است. اما با مصرف زیاد و مداوم این نوشیدنی‌ها، ضرری که بر بدن متحمل می‌شود از فایده‌ی آن بیشتر است.

خرید و اطلاعات بیشتر در مورد تائورین:

جهت خرید پودر تائورین 99 درصد با کیفیت و قیمت مناسب با کارشناسان فروش شرکت بهبود شیمی هامون در تماس باشید.

غذاهای حاوی تائورین:

۱. قلب‌ها

همانطور که پیش‌تر بیان کردیم تائورین در انواع گوشت‌های حیوانی یافت می‌شود و و در عضله‌های حیوانی، عضله‌ای که فعالیت بیشتری داشته باشد؛ میزان تائورین در آن بیشتر است.

به عنوان مثال، قلب یکی از منابع تائورین در گوشت حیوانات محسوب می‌شود. زیرا قلب، بیشتر از هر عضله‌ای، فعالیت دارد. یکی از محصولات حیوانی که سرشار از تائورین می‌باشد، قلب مرغ است.

کسانی که مایل به افزودن مقدار تائورین مودر نیاز بدن خود هستند، می‌توانند از این ماده را به عنوان یک تامین کننده غنی تائورین، استفاده کنند.

۲. گوشت سایر اندام‌های حیوانی:

ممکن است شما جز افرادی باشید که علاقه‌ای به خوردن قلب یک حیوان نداشته باشید. بنابراین، می‌توانید از دیگر اندام های حیوانات، استفاده کنید.

یکی از این جایگزین‌ها، جگر است.

جگر یک منبع مفید می‌باشد که سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن می‌باشد و حتی اگر به مقدار کم نیز مصرف شود؛ سرشار از فولات، آهن و ویتامین ب ۱۲ است.

بیشتر بخوانید:  بنزوات سدیم: 8 عارضه جانبی مصرف این ماده نگهدارنده را بشناسید

به دلیل طعم قوی‌ای که جگر دارد، می‌توانید آن را با سایر طعم دهنده‌ها و ادویه‌ها ترکیب کنید که طعم لذیذ‌تری داشته باشد. در ترکیبات جگر، مواد مغذی بسیاری وجود دارد. بنابراین نباید از آن، در مقادیر زیاد، استفاده شود و در خوردن آن باید تعادل برقرار کنید، زیرا با مصرف زیاد جگر در طول هفته، ممکن است ویتامین A بدن، بسیار زیاد شود و برای بدن خطرآفرین باشد.

۳. گوشت قرمز:

یکی دیگر از منابع تائورین، عضله‌ها و گوشت قرمز حیوانی می‌باشند.

هرچند که مقدار تائورینی که از مصرف گوشت قرمز به بدن می‌رسد به اندازه قلب نیست؛ اما می‌توانید همچنان مقادیر مناسبی از تائورین را به بدن خود بیفزایید.

به طور کلی، گوشت قرمز، دارای مواد مغذی، همچون آهن و ویتامین ب ۱۲ می‌باشد و مقدار زیادی از پروتئین را داراست که همین امر موجب سیر نگه داشتن شما می‌شود.

یک الگوی مناسب زندگی برای انسان‌ها، این است که در کنار مصرف گوشت قرمز، از منابع دیگر پروتئینی، همچون: مرغ و پروتئین گیاهی نیز استفاده کنند.

همچنین برای جلوگیری از بروز مشکلات جدی در بدن خود، می‌توانید از سوزاندن گوشت قرمز خودداری کنید؛ زیرا با این کار، ترکیبات مضر را به گوشت قرمز می‌افزایید که خطر بروز سرطان را افزایش می‌دهد.

نکته قابل توجه دیگر، این است که میزان تائورین موجود در گوشت خام، بسیار بیشتر از گوشت پخته شده می‌باشد. بنابراین این نکته دریافت می‌شود که برای جذب مقدار بیشتری از تائورین می‌توانید یک تکه استیک متوسط پخت به رژیم غذایی خود، اضافه کنید.

۴. جوجه:

یکی از منابع قدرتمند پروتئین، گوشت مرغ می‌باشد که به دلیل ارزان بودن، به راحتی در دسترس است.

شما می‌توانید به آسانی از گوشت آن استفاده کنید. اما همانطور که قبلاً بیان کردیم، ماهیچه‌های سخت‌تر و دارای فعالیت بیشتر، تائورین بیشتری را دارند. بنابراین گوشت تیره بیشتر از گوشت روشن تائورین دارد.

بنابراین در بین گوشت‌های مرغ، گوشت‌هایی که به رنگ تیره هستند نیز نسبت به گوشت‌های روشن‌تر تائورین بیشتری دارند.
گوشت مرغ تیره ‌تر از گوشت مرغ سفید مفیدتر است و دارای مقادیر زیادی از مواد مغذی می‌باشد.

۵. انواع دیگر گوشت‌ها:

اگر به دنبال جذب تائورین مورد نیاز بدن‌تان هستید، می‌توانید انواع گوشت‌ها را انتخاب کرده و مصرف نمایید.

همانند: گوشت گوسفند، گوساله، بوقلمون، غاز، اردک، کبک، بلدرچین و… حاوی مقادیر زیادی از تائورین و پروتئین هستند.

برای جذب تائورین مورد نیاز خودتان، تفاوتی برای مصرف انواع گوشت، قائل نباشید زیرا تفاوت چندانی میان آنها وجود ندارد.

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که از گوشت مرغ استفاده کنند، به ویژه سینه مرغ. زیرا یک منبع کم پروتئین محسوب شده و برای حفظ سلامتی و کاهش وزن ایده‌آل می‌باشد.

۶. صدف:

صدف‌ها به دلیل تعادل مواد مغذی موجود در آنها، یک منبع غذایی ایده‌آل و استثنایی معرفی شده است.

یکی از این مواد مغذی تائورین است. مقدار تائورین در میگو، گوش ماهی و صدف بیشتر از موارد دیگر است. اگرچه در دیگر غذاهای دریایی نیز تائورین، یافت می‌شود.

یکی از نکاتی که همواره باید مورد توجه قرار بگیرد، تاثیر دما بر تائورین می‌باشد. بنابراین هنگام پخت صدف، مقدار تائورین آن، به صورت چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. به عبارتی دیگر، مصرف غذاهای دریایی به صورت خام، میزان دریافتی تائورین را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:  آیا استامینوفن موجود در داروها به کبد شما آسیب می رساند؟

اما با این وجود، مصرف غذای خام ممکن است برای سلامت انسان خطرآفرین باشد. چنانچه به دنبال مصرف صدف‌های خام هستید؛ باید به سراغ غذاهای دریایی بسیار تازه بروید که آلودگی کمتری دارند.

۷. ماهی:

در رژیم غذایی، ماهی به عنوان یک مکمل غذایی عالی به شمار می‌رود و منبع خوبی برای پروتئین و مواد مغذی می‌باشد، همچون اسیدهای چرب امگا ۳ سالم برای قلب.

با این وجود در انواع ماهی‌ها و خواصی که دارند، تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. اما ماهی‌های آب سرد، منبع خوبی برای تائورین هستند. همانند: سالمون، ساردین و ماهی تن.

ماهی‌ها، علاوه بر اینکه منبع غنی برای تائورین محسوب می‌شوند، منابع قدرتمندی از اسیدهای چرب امگا ۳ و منبع سالمی برای پروتئین به شمار می‌روند.

در مصرف ماهی‌ها باید دقت و توجه بسیاری داشت. زیرا ماهی به عنوان عامل جمع آوری جیوه در سطح جهان شناخته شده می‌باشد.

در خون انسان، وجود مقدار کمی از جیوه مشکلی ایجاد نمی‌کند اما اگر از مقدار معینی فراتر برود؛ در بدن انسان اختلال و مشکل ایجاد می‌کند.

در میان ماهی‌های آب سرد، ماهی تن مقدار بیشتری از جیوه را دارد و ماهی ساردین تمایل به جیوه کمتری دارد.
در مصرف ماهی‌ها نیز خام یا پخته بودن آنها حائز اهمیت است. زیرا ماهی خام و پخته نشده، حاوی مقادیر بالایی از تائورین می‌باشد.

خوردن ماهی خام در بین مردم غیر عادی است، بنابراین باید آن را به شکل ساشیمی مصرف کنید. سوشی به ماهی خام نیز متکی است. عوامل ذکر شده، منجر شده که ماهی آزاد ماهی خوبی باشد.

ماهی سالمون، نه تنها جزو ماهی آب‌های سرد است که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ می‌باشد، به صورت خام نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای مصرف ماهی خام باید توجه بسیاری به خرج دهید و باید آن را به صورت خیلی تازه مصرف کنید. با این حال، احتمال مسمومیت غذایی نیز وجود دارد.

در هنگام مصرف ماهی خام، به علائمی که بروز پیدا می‌کند، توجه کنید. اگر چیزی “خاموش” به نظرتان رسید باید از مصرف آن امتناع کنید.

۸. غذا و نوشیدنی‌های غنی شده:

همانطور که پیش‌تر بیان شد مقدار بسیار زیادی از تائورین، در محصولات حیوانی یافت می‌شود. نظیر انواع گوشت‌های قرمز، سفید، غذاهای دریایی و…

که تا حدی این موضوع برای گیاهخواران مشکل ایجاد می‌کند. زیرا گیاهخواران، نمی‌توانند از این منابع استفاده کنند. بنابراین برای دریافت تائورین مورد نیاز خود، از غذاها نوشیدنی‌های غنی شده استفاده می‌کنند.

مخصوصاً آن‌هایی که تحت عنوان جایگزین وعده غذایی یا منبع کامل مواد غذایی طراحی و به عموم معرفی شده‌اند.

در این نوع از محصولات، تائورین به شکل مصنوعی وجود دارد و منبع حیوانی ندارد. با این وجود، تائورین، به عنوان یک اسید آمینه نیمه ضروری محسوب می‌شود. بنابراین کاربرد آن در غذاهای غنی شده متداول نیست و مقدار زیادی از تائورین در آنها موجود نمی‌باشد.

به عبارت دیگر بهترین انتخاب برای دریافت تائورین مورد نیاز بدن، نمی‌باشد. ماده دیگری که برای جایگزین شدن تائورین موجود در محصولات حیوانی معرفی شده است؛ نوشیدنی‌های انرژی‌زا هستند.

که حاوی مقادیر زیادی از تائورینند؛ که به انواع نوشابه‌ها افزوده می‌شود. اما این مقدار بسیار زیاد تائورین برای بدن انسان خطرناک است.

این نوشیدنی‌ها به سلامت انسان لطمه وارد می‌کنند. زیرا این نوشیدنی‌ها، دارای مقدار بسیاری از قند و شیرین کننده‌های مصنوعی هستند که حتی زمانی که به عنوان نوشیدنی نسبتاً سالم، معرفی می‌شوند. فواید کمی برای انسان به دنبال دارند و مصرف مداوم آن می‌تواند باعث آسیب به سلامت انسان شود.

بیشتر بخوانید:  موادی که جایگزین مناسبی برای زانتان گام هستند

۹. جلبک دریایی:

یکی دیگر از گزینه‌هایی که برای تامین تائورین مورد نیاز بدن، مورد استفاده قرار می‌گیر؛د جلبک‌های دریایی هستند و برای دوستداران گیاهخواری، انتخاب بسیار مناسبی می‌باشد.

با این وجود، جلبک دریایی، به عنوان یک عنصر رایج در بسیاری از نقاط جهان یافت می‌شود، تعداد کمی از افراد آن را مصرف می‌کنند. جلبک‌های دریایی، به عنوان یک ماده کاملاً مغذی شناخته شده می‌باشد و به عنوان منبع مناسبی از ید، آنتی اکسیدان، همراه با فیبر، ویتامین K و آهن معرفی شده است.

جلبک‌های دریایی، با ترکیبات منحصر به فردی که دارند؛ مواد مغذی در آنها وجود دارد، در هیچ کدام از غذاهای زمینی یافت نمی‌شود.

جلبک‌های دریایی در انواع مختلفی وجود دارند. همانند: جلبک دریایی قرمز، سبز قهوه‌ای. که هر کدام، دارای تعادل مواد مغذی متمایز خود می‌باشند.

برخلاف تصور عموم، مصرف جلبک دریایی چندش آور نیست؛ و در بسیاری از مواد غذایی می‌توان از آن استفاده کرد. حتی می‌توان جلبک‌های دریایی را خشک نموده و شبیه چیپس استفاده کرد.

در مصرف جلبک‌های دریایی نیز باید تعادل برقرار شود و نباید زیاده روی شود؛ زیرا مصرف زیاد آن منجر به افزایش املاح معدنی، همچون: ید و پتاسیم، در بدن انسان می‌شود که سلامت انسان را به خطر می‌اندازد.

۱۰. تخم مرغ:

اگر در این لیست، اسم تخم مرغ به چشمتان خورده، ممکن است متعجب شوید؛ اما لازم است که بگوییم در اینجا هیچ اشتباهی رخ نداده است. زیرا تخم مرغ، دارای تراکم بالایی از مواد مغذی می‌باشد.

در تخم مرغ، عناصر کمیاب مهم و مواد مغذی حیاتی دیگر نیز وجود دارد. در تخم مرغ، تائورین هم به مقدار لازم وجود دارد. به همین دلیل است که خوردن منظم تخم مرغ، به افراد توصیه می‌شود.

سطح تائورین در تخم پرندگان، بسته به خوراک پرندگان دارد. حتی ممکن است با توجه به خوراک آنها، هیچ تائورینی در تخم مرغ یافت نشود.

۱۱. محصولات لبنی:

بیشتر محصولات لبنی، برای تائورین مفید هستند و سطح تائورین موجود در آنها، با یکدیگر متمایز است.

مقدار تائورین موجود در لبنیات، به خوراک دام‌ها، نظیر گاو و گوسفند بستگی دارد. اینکه شیر از کجا تهیه شده و گاوها از چه خوراکی تغذیه کرده‌اند. میزان تائورین در شیر بیشتر و در ماست به مقدار کمتری وجود دارد.

غذاهای لبنی، شامل محصولاتی مانند: شیر، کره، خامه و پنیر است که حاوی تائورین می‌باشند. بنابراین هر دستور غذایی که در آن از لبنیات استفاده شده نیز منبع تائورین خواهد بود.

۱۲. مخمر:

در این نوشتار، نام مخمر نیز به چشم می‌خورد و ممکن است جالب توجه باشد که در این لیست گرفته است. از مخمرها، برای تهیه نان و آبجو استفاده می‌شود که حاوی مقادیر قابل توجهی از تائورین است.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که هر محصولی که به مخمر متکی است؛ حاوی تائورین نیز می‌باشد. اما سطح تائورین موجود در آن، با گوشت اندام حیوانات، گوشت قرمز، ماهی یا تخم مرغ قابل قیاس نیست و دارای سطح کمی از تائورین است.

در رژیم غذایی افراد، نان جزو اصلی خوراک انسان محسوب می‌شود و در تولید نان، از مخمر استفاده می‌شود. بنابراین مقدار قابل توجهی از تائورین از طریق نان، جذب بدن می‌شود.

افرادی که رژیم غذایی وگان دارند، مخمری که در تهیه نان و آبجو مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند انتخابی مناسب برای آن‌ها باشد.

منبع:

نویسنده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات:

keyboard_arrow_up
مشاوره قبل از خرید