3 مزیت شگفت انگیز و 2 عارضه جانبی اسید تارتاریک

3 مزیت شگفت انگیز و 2 عارضه جانبی اسید تارتاریک
3 مزیت شگفت انگیز و 2 عارضه جانبی اسید تارتاریک

اسید تارتاریک چیست؟

همان گونه که از نام این ماده پیداست، یک اسید آلی محسوب می‌شود که به طور طبیعی وجود دارد و مشتق دی هیدروکسیل اسید سوکسینیک می‌باشد.

هنگامی که این ماده در دمای اتاق قرار می‌گیرد؛ تغییر ساختار می‌دهد و به یک ماده جامد مبدل می‌شود. که از نظر شکل ظاهری، سفید و کریستالی می‌باشد. استریوشیمی اسید تارتاریک نشان‌دهنده‌ی آن است که دارای یک جفت انانتیومر و دو مرکز کایرال است. شکل طبیعی اسید تارتاریک L-(+)- تارتاریک است و رایج ترین انانتیومر آن D-(-)- تارتاریک است.

اسید تارتاریک در چه غذاهایی یافت می‌شود؟

این ماده، در مواد غذایی همچون: انگور و زردآلو، سیب، آووکادو و دانه‌های آفتابگردان در غلظت بسیار زیاد، وجود دارد. همچنین، یکی دیگر از مواد غذایی که اسید تارتاریک در آن به وفور یافت می‌شود، تمبر هندی است. که در کشورهای آفریقایی و سایر مناطق گرمسیری پرورش داده و برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید:  هیالورونیک اسید با نیاسینامید: آیا می توانید با هم استفاده کنید؟

اطلاع از قیمت و خرید تارتاریک اسید:

اگر مایل به خرید و دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فروش تارتاریک اسید هستید، می‌توانید با کارشناسان شرکت بهبود شیمی هامون در تماس باشید.

تاریخچه اسید تارتاریک:

با وجود اینکه این ماده در میوه‌هایی همچون انگور و زردآلو وجود دارد، اما بعدها اسید تارتاریک کشف شد. ابتدا، در نیجریه و سودان استخراج می‌شد و به عنوان یک ماده غذایی  مورد استفاده قرار می‌گرفت. همچنین اسید تارتاریک  در غذاهای اسپانیایی باستان نیز به کار برده می‌شد. و در چندین غذای مکزیکی نیز استفاده می‌شد.

زیرا علاقه‌ای که فرهنگ مکزیکی به استفاده از این ماده، در غذاهای خود دارد؛ منجر شده که امروزه کشور مکزیک، به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان و مصرف کنندگان این ماده در دنیا مبدل شود. کشورهای اروپایی، همانند: اسپانیا و پرتغال نیز، از قرن شانزدهم میلادی، از این ماده، در دستورالعمل‌های غذایی خود استفاده می‌کردند.

فایده دیگری که اسید تارتاریک دارد این است که، برای درمان بسیاری از  بیماری‌های رایج، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فواید اسید تارتاریک

۱. تقویت سیستم ایمنی:

Boosts Immunityاین ماده، ممکن است موجب تقویت سیستم ایمنی بدن انسان شود. اگرچه با وجود این نظریه، هنوز قطعیتی برای اثبات آن وجود ندارد. اما مصرف غذاها و نوشیدنی‌های حاوی اسید تارتاریک، همانند: میوه‌ها و شراب‌ها، می‌تواند در بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، که موجب تقویت سیستم ایمنی شود.

۲. کمک به بهبود عملکرد سیستم گوارشی:

Excellent Digestive Aid

یکی دیگر از مزایای اسید تارتاریک، کمک به عملکرد هضم غذا می‌باشد و و موجب رفع نفخ شکم نیز می‌شود. و این ماده با بهبودفرآیند جذب روده‌ای، سرعت جریان مواد غذایی سالم، به جریان خون را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:  بهترین جایگزین های گوارگام

۳. بهبود عملکرد عدم تحمل گلوکز در بدن:

یکی دیگر از خواص فوق العاده‌ی اسید تارتاریک این است که، به صورت قابل توجهی، موجب بهبود عدم تحمل گلوکز در بدن می‌شود.

عوارض جانبی اسید تارتاریک:

اگرچه این ماده، دارای خواص و فواید زیادی می‌باشد. اما مصرف بیش از اندازه آن نیز ممکن است؛ عوارض زیادی برای انسان به همراه داشته باشد. همانند:

۱. مشکلات گوارشی:

این مشکل، بیشتر در افرادی بروز پیدا می‌کند که، نسبت به اسید تارتاریک حساس باشند. و هنگام مصرف این ماده، واکنش‌های نامطلوبی، در سیستم گوارش آنها بروز پیدا کند. در این صورت، فرد باید بلافاصله، مصرف این ماده را قطع نموده و به پزشک مراجعه کند.

Digestive Problems۲. پرخوری:

Overeating

مطالعات انجام شده بر روی اسیدتارتاریک، نشان دهنده آن است که، مصرف زیاد این ماده، منجر به پرخوری در افراد می‌شود.

موارد مصرف اسید تارتاریک:

از این ماده، برای مصارف زیادی استفاده می‌شود. مثلاً: به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل می‌کند، در هنگام تهیه مربا و انواع خاصی از نوشیدنی‌های میوه‌ای، از اسید تارتاریک، استفاده می‌شود. همچنین در تولید آبنبات‌های مختلف نیز از اسید تارتاریک استفاده می‌شود.

سؤالات متداول درباره‌ی اسید تارتاریک:

طبق مطالعات انجام شده، اسید تارتاریک، دقیقا همانند دیگر AHA ها، به از بین بردن لکه های تیره کمک می کند. به علاوه، به لایه برداری پوست و درمان اسکارهای آکنه کمک می کند.
اسید تارتاریک به صورت طبیعی در انگور یافت می‌شود و به شکل یک پودر سفید در دسترس می‌باشد، در حالی که اسید سیتریک، در مرکبات و به عنوان یک ترکیب کریستالی جامد وجود دارد.
فوماریک اسید و کرم تارتار که به آن بی تارتارات پتاسیم نیز می گویند که پس از تخمیر ایجاد می شود، بهترین جایگزین برای اسید تارتاریک محسوب می‌شوند.
زردچوبه حاوی اسید تارتاریک نیست.

منبع:

https://www.stylecraze.com/articles/benefits-and-side-effects-of-tartaric-acid/

نویسنده:

  • دکتر سینا تابش

    دکتر سینا تابش متولد سال 1367 در تهران است. تحصیلات ارشد خود را در رشته شیمی آلی در دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و دکترا را در دانشگاه ویسکانسین ایالات متحده آمریکا طی کرد. دکتر تابش از سال 1396 تا کنون در بهبود شیمی به عنوان کارشناس و مسئول فنی مشغول کار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات:

keyboard_arrow_up
مشاوره قبل از خرید