شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز چیست؟

شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز چیست؟
شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز چیست؟

شیرین‌کننده مصنوعی سوکرالوز (اسپلندا) چیست؟

همه می‌دانیم که برای داشتن یک رژیم غذایی سالم، باید میزان مصرف قند و شیرینی را محدود کنیم. اما در مورد شیرین‌کننده‌های مصنوعی چطور؟ جایگزین‌های شکر در بین کسانی که می‌خواهند میزان مصرف کربوهیدرات و کالری خود را کنترل کنند، محبوب هستند.

جدیدترین شیرین‌کننده مصنوعی، سوکرالوز است که با نام تجاری اسپلندا نیز شناخته می‌شود. در اینجا نکاتی که باید در مورد این شیرین‌کننده مصنوعی بدانید، آورده شده است.

خرید شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز:

جهت خرید شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز برند کانبو و جینهه به همراه برگه آنالیز با کارشناسان فروش شرکت بهبود شیمی هامون در تماس باشید.

شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز چیست؟

سوکرالوز با نام تجاری اسپلندا به بازار عرضه می‌شود، یک شیرین‌کننده مصنوعی که اغلب به صورت بسته‌های زرد رنگ به فروش می‌رسد. تفاوت بین اسپلندا و سایر شیرین‌کننده‌ها مانند آسپارتام و سدیم ساخارین این است که در واقع از شکر واقعی ساخته شده است. این باعث می‌شود طعم آن نسبت به سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی به طور کلی مطلوب‌تر باشد.

شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز از نظر شیمیایی تغییر یافته است، به این ترتیب که ۶۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر واقعی است و تقریباً هیچ کالری ندارد. سوکرالوز طعم بدی در دهان باقی نمی‌گذارد، بنابراین در غذا‌هایی مانند ماست، آب نبات، بستنی و نوشابه استفاده می‌شود.

علاوه بر تغییر طعم، سوکرالوز به گونه‌ای تغییر یافته است که بیشتر آن از بدن عبور می‌کند و به جای اینکه بعداً به عنوان انرژی ذخیره شود، دفع می‌گردد. برای اینکه سوکرالوز تقریباً بدون کالری باشد، برخی از قسمت‌های طبیعی مولکول شکر به نام هیدروکسیل با کلر جایگزین می‌شوند.

بیشتر بخوانید:  18 کاربرد خاک دیاتومه

شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز چیست؟آیا سوکرالوز (همان اسپلندا) برای سلامتی مفید است؟

از زمان معرفی شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز (با نام تجاری اسپلندا) حدود ۲۰ سال پیش، میلیون‌ها نفر برای لذت بردن از طعم شیرین با کالری کمتر به این محصول روی آورده‌اند. با جایگزین کردن ساده شکر با سوکرالوز، می‌توانید میزان مصرف کالری خود را محدود کنید.

این جایگزینی به ویژه برای افراد دیابتی که نیاز به کنترل مصرف قند خود دارند، مفید است. سوکرالوز غذا‌ها و نوشیدنی‌ها را شیرین می‌کند، اما برخلاف شکر معمولی باعث افزایش ناگهانی قند خون نمی‌شود.

سوکرالوز و وزن:

در حالی که شیرین‌کننده‌هایی مانند اسپلندا کم کالری هستند، لزوماً به معنای کمک به کاهش وزن نیستند. برخی مطالعات نشان می‌دهد افرادی که شکر را با شیرین‌کننده‌های مصنوعی جایگزین می‌کنند، به طور متوسط ممکن است نیم تا یک کیلوگرم وزن کم کنند.

ثبت ملی کنترل وزن (NWCR) یک مطالعه در حال انجام است که عادات افرادی را که ۱۳.۵ کیلوگرم یا بیشتر وزن کم کرده‌اند و توانسته‌اند آن را ثابت نگه دارند، دنبال می‌کند. بسیاری از افراد در این مطالعه می‌گویند که نوشیدن نوشیدنی‌های حاوی سوکرالوز یا سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی به آن‌ها کمک می‌کند تا کالری دریافتی خود را بهتر کنترل کرده و وزن خود را پایین نگه دارند.

با این حال، مطالعات دیگری نشان می‌دهد که افرادی که نوشابه‌های رژیمی شیرین شده با شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز می‌نوشند، در واقع کالری بیشتری نسبت به افرادی که نوشابه با شکر معمولی مصرف می‌کنند، دریافت می‌کنند.

این می‌تواند منجر به افزایش وزن کلی بدن شود. شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز ممکن است اشتها را تحریک کند و باعث پرخوری شود. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که این تحقیقات به طور کامل ثابت نشده است.

بیشتر بخوانید:  ۷ مزیت فوق العاده خوردن جلبک دریایی برای سلامتی

سوکرالوز و سلامت روده:

دستگاه گوارش (GI) یا میکروبیوم شما، خانه انواع مختلفی از باکتری‌های مفید است. این باکتری‌ها به بدن شما در حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می‌کنند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که سوکرالوز می‌تواند میکروبیوم روده شما را با کاهش تعداد باکتری‌های خوب تا نصف تغییر دهد.

تحقیقات انجام شده روی حیوانات همچنین نشان می‌دهد که شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز می‌تواند التهاب بدن را افزایش دهد. التهاب در طول زمان می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند چاقی و دیابت شود. از آنجایی که این مطالعات فقط روی جوندگان انجام شده است، برای درک اینکه سوکرالوز چگونه می‌تواند بر انسان تأثیر بگذارد، تحقیقات بیشتری لازم است.

آیا سوکرالوز بی‌خطر است؟

سوکرالوز یک ماده تأیید شده در بسیاری از کشور‌های جهان است. شما ممکن است شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز را در محصولاتی مانند:

  • غذا‌های بسته‌بندی شده
  • غذا‌های آماده
  • دسر‌ها
  • آدامس
  • خمیر دندان
  • نوشیدنی‌ها
  • کیک‌ها

مطالعات انجام شده در ایالات متحده و انگلستان نشان داده است که شیرین‌کننده‌هایی مانند اسپلندا باعث سرطان نمی‌شوند، که زمانی نگرانی‌هایی را به وجود آورده بود. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) آزمایشات گسترده‌ای را روی حیوانات انجام داده است تا مطمئن شود که اسپلندا هیچ گونه اثر عصبی، سرطان‌زا یا تولید مثلی ندارد.

اگرچه شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز توسط سازمان غذا و دارو (FDA) و سایر سازمان‌های بین‌المللی بی‌خطر تلقی می‌شود، اما در مورد شیرین‌کننده‌های مصنوعی باید محتاط باشید.

همچنان مطالعاتی در مورد شیرین‌کننده‌های مصنوعی و تأثیر آن‌ها بر سلامت ما در حال انجام است. برچسب محصولاتی را که به طور مرتب می‌خورید، می‌نوشید یا استفاده می‌کنید، بخوانید تا ببینید که آیا حاوی سوکرالوز یا سایر شیرین‌کننده‌ها هستند.

بیشتر بخوانید:  آیا واقعاً مصرف کلاژن سودی برای ما دارد؟

مطالعات دیگر نشان می‌دهد که با تغییر دادن شیرین‌کننده‌هایی که مصرف می‌کنید، می‌توانید از هر گونه خطر بالقوه‌ای که شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است داشته باشند جلوگیری کنید.

اگر واقعاً دوست دارید اسپلندا را به قهوه یا شیرینی‌های خود اضافه کنید، سعی کنید گاهی اوقات از شیرین‌کننده‌های دیگر یا شکر واقعی استفاده کنید. انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) حتی پیشنهاد می‌کند که مخلوط کردن شیرین‌کننده‌ها می‌تواند شیرینی کلی را افزایش دهد.

به خاطر داشته باشید که مصرف قند در مقادیر کم اشکالی ندارد. شیرین‌کننده‌هایی مانند شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز می‌توانند برخی فواید داشته باشند، اما نباید قند را به طور کامل حذف کنید، به خصوص اگر مصرف آن در حد اعتدال تأثیر منفی بر سلامتی شما ندارد.

نویسنده:

  • دکتر سینا تابش

    دکتر سینا تابش متولد سال 1367 در تهران است. تحصیلات ارشد خود را در رشته شیمی آلی در دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و دکترا را در دانشگاه ویسکانسین ایالات متحده آمریکا طی کرد. دکتر تابش از سال 1396 تا کنون در بهبود شیمی به عنوان کارشناس و مسئول فنی مشغول کار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات:

keyboard_arrow_up
مشاوره قبل از خرید